اردوغان: هیچ نیازی به اتحادیه اروپا نداریم-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

اردوغان: هیچ نیازی به اتحادیه اروپا نداریم

رئیس‌جمهور ترکیه با انتقاد از نپذیرفتن درخواست ۵۰ ساله عضویت آنکارا در اتحادیه اروپا تأکید کرد این کشور هیچ نیازی به این اتحادیه ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۸ - ۲۸ شهريور ۱۴۰۲ - 2023 September 19
کد خبر: ۲۰۴۶۲۳

به گزارش راهبرد معاصر، «رجب طیب اردوغان»، رئیس‌جمهور ترکیه که برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در آمریکا به سر می‌برد در گفت‌وگویی اعلام کرد ترکیه هرگز نیازی به کمک یا حمایت اتحادیه اروپا نداشته است.

 

اردوغان در پاسخ به پرسشِ خبرنگار شبکه «پی‌بی‌اس» آمریکا که پرسید آیا ترکیه فرآیند پیوستن به اتحادیه اروپا را رها می‌کند گفت: اگر اتحادیه اروپا تصمیم مثبتی اتخاذ کند، ما استقبال می‌کنیم. ۵۰ سال است که آنها ترکیه را در دروازه‌های اتحادیه اروپا نگه داشته‌اند.

 

وی همچنین افزود: ما همیشه کشور خودکفایی بوده‌ایم و هرگز نیاز به کمک یا حمایت اتحادیه اروپا نداشته‌ایم.ما به این کمک نیاز نداریم.

 

اردوغان هفته پیش نیز اعلام کرد که ممکن است آنکارا از پیشنهادش برای پیوستن به اتحادیه اروپا صرف نظر کند.وی در جمع خبرنگاران گفت: اتحادیه اروپا در تلاش است تا از ترکیه جدا شود. ترکیه درباره گزارش اخیر پارلمان اروپا که در آن از عدم پیشرفت آنکارا در چندین حوزه جهت احیای مذاکرات عضویت در این بلوک، انتقاد شده بود، ارزیابی خود را انجام خواهد داد. بعد از این ارزیابی‌ها، شاید اگر لازم باشد با اتحادیه اروپا قطع همکاری کنیم.

 

ترکیه بیش از دو دهه است که به‌دنبال عضویت در این بلوک ۲۷ عضوی است؛ با این حال، روند الحاق این کشور به اتحادیه اروپا به دلیل اختلافات بین آنکارا و بروکسل پیشرفت چندانی نداشته و مذاکرات الحاق از سال ۲۰۱۸ متوقف شده است.

 

ترکیه در سال ۱۹۸۷ درخواست رسمی برای عضویت در اتحادیه اروپا ارائه کرد و مذاکرات عضویت به طور رسمی در سال ۲۰۰۵ آغاز شد، اما سال‌ها پیش متوقف شد و این توقف هم‌زمان شد با افزایش تنش‌ها در روابط بروکسل و آنکارا پس از کودتای نافرجام ۲۰۱۶ در ترکیه./ مهر

ارسال نظر